maanantai 21. toukokuuta 2007

Jos ei heilaa helluntaina...

... ei koko kesänä.

Näin kuuluu sanonta. Sanontoja on olemassa monenlaisia, toiset enemmän tosia kuin toiset. Joihinkin kannattaa uskoa, toisiin ei. Jotkut ovat hauskoja, jotkut ovat vähän hauskoja ja jotkut eivät ole yhtään hauskoja. Yllämainittu on nyt otettava kuitenkin todesta eikä se naurata minua tällä hetkellä ollenkaan.

Vuosi vuodelta, olen miettinyt tuon sanonnan todenperäisyyttä enenevissä määrin. Sen täytyy olla totta, sillä prosentuaalisesti juuri helluntai on määritellyt tulevan kesän heilatilanteen. Viime kesänä oli "tavallaan" heila helluntaina. Kesän mittaan oli muutama "tavallaan" heila. Sitä edellisenä vuonna oli yksi epämääräinen heila helluntaina. Koko kesän ajan oli yksi epämääräinen heila. Mahtuu historiaani onneksi yksi helluntai jolloin mulla oli oikein kunnon heila, ja se oli muuten sitten se sama joka oli vieressäni koko kesän. Onneksi muistoissani on yksi sellainen, sillä muuten katoaisi varmasti usko rakkauteen. Ja heilalliseen olotilaan.

Helluntai on siis tulevana sunnuntaina. Onko minulla heilaa sitten näkyvissä, kysyt mielessäsi. Vastaan: ei, eipä ole. Niin, että aloin tässä sitten miettimään josko sellaisen jostain ehtisi järjestämään vielä näin lyhyellä varoitusajalla? On nimittäin perhanan masentava ajatus, että koko kesän heilattomuuteni sinetöitäisiin muutaman päivän päästä. Olen nainen, kaipaan kuunpaisteessa laulettuja serenadeja, viini-illallisia kynttilänvalossa ja heilan helluntaiksi. Sitten on vielä ne yhdet juhlat, joihin ei ole kavaljeeria.

Kättä pystyyn nyt, kaikki tarjokkaat! Kenellä ei ole vielä heilaa helluntaiksi?

Lisäys: Onko kenelläkään todistusaineistoa helluntain määrittelevyydestä suhteessa heilojen määrään kesän aikana? Joku teekkari, kai te olette laskeneet aiheelle kaavan?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mää kyllä käytän tässä tilanteessa sanontaa:

Jos ei heilaa helluntaina, niin juhannuksena jonona.

En sitten tiiä toimiiko tuokaan. Ai juu Kosovossa ei vietetä juhannusta, että näin.

henkka