lauantai 25. marraskuuta 2006

Se on taitolaji.

Vapaan viikonlopun viettäminen tyylikkäästi on taitolaji. Olen aivan vakuuttunut siitä, että muut kuin minä osaavat tämän jalon taidon paremmin. En ole kuitenkaan aikonut luovuttaa, vaan sen sijaan kehittyä ihmisenä -viikonlopun viettäjänä.

Laatuaika itsensä kanssa perjantaina on erilaista kuin muina viikonpäivinä. Voit ilman huonoa omatuntoa valvoa katsellen luokattoman huonoja elokuvia, kirjoittaa päiväkirjaasi turhuuksista, jotka haluaisit itsellesi ostaa ja ennen kaikkea, voit syödä. Ihan mitä vain. Valitsin eilen viinirypäleet ja riisisuklaan (Brunbergin on se ainut oikea syötävä riisisuklaa). Nukkumaan päädyin hetken mielijohteesta, enkä kellon pakottamana kuten arki-iltaisin.

Aamulla voi herätä mukavasti kelloradiosta tulevaan Pietarinkadun Oilers Go-Go -ohjelmaan (kyllä, asetan sen myös viikonloppuisin soimaan, sillä olen äärettömän aamu-uninen). Joka viikonloppu totean, ettei se ole hyvää kuunneltavaa ja silti joka viikonloppu herään siihen. Toisaalta, lähes jokainen viikonloppu myös nukahdan uudelleen todettuani sen huonouden. Niin tänäänkin. Puolilta päivin vääntäydyin väkisin sängystä ylös, keitin kahveet ja aloin katsoa Swimsuit models-ohjelmaa. Tuijotettuani langanlaihoja bikini-beibejä 45 minuuttia varasin itselleni spinningtunnin huomisaaamuksi. Heitin riisisuklaan käärepaperit roskiin ja lupasin, että ei enää ikinä suklaata. Ensi perjantaina voin taas unohtaa sen lupauksen...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Älä, sisko kulta, välitä. Minäkään en osaa viettää viikonloppuja tyylikkäästi. Muut istuu iltaa hyvässä seurassa tai perheen parissa juoden viiniä, syöden hyvää ruokaa ja katsellen telkkarista illan elokuvaa. Entäs meillä? Olen klo 18 jo niin väsynyt, että näyttää kuin minulle olisi tehty lobotomia. En jaksa raskaan viikon jälkeen tehdä ruokaa, vaan tilataan pizza tai syödään leipää. Illan elokuva alkaa klo 21, mutta nukun jo sohvalla klo 20. Ja kaiken kukkuraksi en saa viiniä alas, vaikka kuinka nielisin.
Luettuani tämän "totuuden", kuulostaa se aika pelottavalta. Ehkäpä se on muillakin näin, he vaan kertovat sen kauniimmin :)